Hogyan okoz függőséget a technológia?

A technológiai függőségről tartottam előadást az érdeklődő néhány tucat kollégámnak a Virgoban. Elmélyült közös folyamatban vettünk részt, és ezt azóta sok személyes visszajelzés is alátámasztja.🙏

Nem feltételes módban beszéltem, és nem könnyed előadást tartottam. Persze, voltak vicces kiszólások, nevetések, de a sajátélményeink, a gyermekeink sorsa és az aggodalmas jövőkép borús hangulatot teremtett.

❓Hogyan is versenyezhetnénk például a Fortnite teremtette illúzióvilággal, aminek a közepén gyermekünk olyan élményeket él át nap mint nap, amelyhez foghatót a realitásban aligha fog megtapasztalni. Erről egy szépirodalmi igényű féloldalas írást olvastam fel az előadás elején, amely Kapitány-Fövény Máté Ezerarcú függőség című kötetéből származott. Elő, offline felolvasás egy valódi könyvből📙 – jó volt így belassulni és megérkezni.

Fortnite játék jelenet

Dohányzás, alkoholizmus, kokain, kütyüfüggés, gamer pelus, Baby Shark Dance és Despacito, cro-magnoni hardver, neuroplaszticitás, és Nemzeti Dohánybolt – többek közt ezeket érintettük.

❗️Nincsen csodafegyver, lassulni és tudatosodni kell, a bűntudat pedig akadályoz.