Önéletrajz

Ki vagyok én?

Adatok szintjén: 1975-ben születtem Ráckevén. 26 éve férj, 25 éve apa, 20 éve pedig kétgyermekes apuka vagyok. Feleségem gyógypedagógus, lányom orvos, fiam pedig down-szindrómás fiatalember.

10 éve járok aktívan, szervezett keretek közt önismereti úton, de az érzékenység körbeleng egészen kisgyermekkoromtól. Szüleim korán elváltak, húgom 2 évesen elvesztette a hallását, és nagyjából 7 évesen döbbentem rá, hogy ez az egész helyzet speciális és nehéz. Nem is csodálkoztam, amikor 2003-ban különleges fiam született. Sűrű tapasztalás kezdődött ekkor.

Világnézetem egészleges. Érdekel a matematika, a fizika, a tudatkutatás, a tudományfilozófia, és tudom, hogy a létezés teljessége több, mint a puszta fizikai lét. Egyetértek azzal, hogy a fizikai világ a tudat mellékterméke, nem pedig fordítva.

A matek már óvodás koromban is érdekelt, és amikor 6. osztályos koromban elkezdtünk fizikát tanulni, eldöntöttem, hogy fizikus leszek, és a paksi atomerőműben fogok dolgozni. Ehhez képest inkább humán profilú német kéttannyelvű gimnáziumba mentem Bajára. Német-fizika szakos pedagógus akartam lenni, de erről az akkori osztályfőnököm és fizika tanárom, Hajdú Lajos lebeszélt: „miért nem választasz magadnak inkább valami rendes szakmát?”. Így felvételiztem végül a BME mérnök-fizikus szakára, amit reaktorfizika szakirányon végeztem el. Odaértem, amit 6-os koromban elterveztem, de sajnos nem tudtak felvenni Paksra fizikusként dolgozni, mert nem volt „státusz”. Szakdolgozatom matematikai programozás volt, úgyhogy innen egyenes út vezetett a szoftveriparba.

IT tapasztalat

A BME mérnök-fizikus szakának elvégzése után szoftverfejlesztőként kezdtem el dolgozni az R&R Software Zrt. magyar tulajdonú középvállalatnál, ahol egy Java nyelven íródott vállalatirányítási, tömeges számlázási és ügyfélszolgálati szoftverrendszer kifejlesztésében vettem részt. Az itt eltöltött 14 év alatt szállító oldali gyakorlatot szereztem szoftverfejlesztő, üzleti elemző, tanácsadó és projektvezető feladatkörökben. 2007-től kezdve line menedzserként 5-10 fős fejlesztői és szakértői csapatokat, projektvezetőként pedig 1-3 éves, 20-50 embert mozgató szoftverprojekteket vezettem.

2014-ben a megrendelői oldalon folytattam a munkámat, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál vezettem informatikai és egyéb projekteket 5 évig. Innen a legbüszkébb a debreceni Bűvösvölgy projektre vagyok.

2019 szeptemberétől újra szállítói oldalon dolgozom, és a Grape Solutions Zrt-nél, majd az Abesse Zrt-nél segítettem elő az agilis projektvégrehajtás kevésbé agilis ügyfélkörnyezetbe történő beillesztését. Erősítve az agilis képességeimet jelenleg product ownerként dolgozom a Virgo Systems Kft-nél.

IPMA C projektmenedzser minősítéssel rendelkeztem 2015-2020 között

Iskolai tanulmányaim

2020-2021Budapesti Gazdasági Egyetem,
munkahelyi mentálhigiénés szakember
Innen a gyakorlatias, megoldásorientált megközelítést hozom, és a megelőzés fontosságának fókuszát.
2016-2019Integrál Akadémia,
integrál pszichológia szak  
Itt jöttem rá, hogy nemcsak pszichológiai értelemben kell felnőni, hanem spirituálisan is fel kell ébredni.
1995-2000Budapesti Műszaki Egyetem,
okleveles mérnök-fizikus
Az alapvégzettségem az analitikus gondolkodás képességével ruházott fel.
1990-1995Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ GimnáziumaA használt nyelv erősen meghatározza a gondolkodásunkat, és ebből fiatalon rengeteg sajátélményt szereztem az akkoriban még ritkaságnak számító két tanítási nyelvű gimnáziumban Baján