Mégis, kinek az egészsége?

Az egészség, mint eszköz és cél

Az informatikai iparágban dolgozók szerencsések, mert a legtöbb cég törődik a dolgozók mentális egészségével, pl. a jólléttel, a kiégés megelőzésével, a kapcsolódó szervezetfejlesztési feladatokkal, stb. Mindenhol szükség lenne erre (lásd pedagógusok), és az IKT szektorban a mozgástér is megvan. Mi több, egy informatikusokat foglalkoztató vállalatnak elengedhetetlen a “puha” tényezőkre is gondot fordítani, hiszen csak Magyarországon különböző becslések szerint 15-26 ezer betöltetlen állás van IT-területeken, és a dolgozóknak fontos aspektus az egészséges lelki környezet is a munkahely kiválasztása során.

Van azonban egy lényeges megfontolás ebben az áldásos helyzetben, amiről hajlamosak vagyunk elfeledkezni: végső soron a testi-lelki egészségünkért mi magunk vagyunk felelősek. Az egészségünk nekünk cél, a munkáltatónknak pedig elsősorban eszköz. Ők is sokat tudnak tenni az egészségünkért, persze, azonban ne feledjük: náluk ez akkor is “csak” egy eszköz. Eszköz az eredményes működéshez, a dolgozói elkötelezettséghez, a munkaerő bevonásához és megtartásához, hiszen egészséges és boldog kollégák segítségével lehet virágzó vállalkozást építeni.

Te vagy az, akinek a legfontosabb célja a saját testi-lelki egészsége, és a boldogság megélése a munkában is, és te vagy az is, aki a legtöbbet teheti ezért.

A fókuszált, személyre szabott, hozzáértő figyelem elősegíti a lelki egészséged megteremtését és megőrzését. Lehet, hogy kell valaki melléd, aki a te “ügyvéded”, aki téged képvisel, és adott esetben megvéd pl. saját magad kizsákmányolásától is.

Ha úgy érzed, szükséged van egy ilyen mentális személyi edzőre, akkor keress az elérhetőségeimen!